Tästä hankkeen etusivulle...


lautanauhaa haudasta


hopeinen Ravattulan riipus ketjulla

RAVATTULAN RIIPUS

Ainutlaatuinen muinaiskoru Suomen vanhimman kirkon paikalta

Ravattulan riipuskoru pohjautuu koristelultaan ainutlaatuisiin pronssiheloihin, jotka löytyivät Suomen vanhimman kirkon arkeologisissa kaivauksissa heti lattiatason alta ja kirkon kivijalan vierestä. Kahdelle identtiselle helalle ei tunneta vastineita mistään muualta.

Löydön perustana olleet pronssiset helat ajoittuvat 1100-luvulle ja ovat todennäköisesti olleet paikallista valmistetta. Korussa on ristimäinen kolmilehdykkäkoristelu ja sen suorakaiteen muotoisessa kilvessä kohoreunan sisällä kaksiosainen spiraalikuvio. Korun myyntituotto kohdistetaan Ravattulan muinaispuvun valmistamiseen.

Alkuperäisestä löydöstä on teetetty mallin mukaisia pronssisia ja hopeisia muinaiskoruja. Korun koko on noin 30 x 20 mm ja sen paino noin 8 grammaa. Riipuksen on Ravattulan Ristimäen tutkimushankkeelle suunnitellut ja valmistanut toimeksiannosta naantalilainen Korupaja Vaskikäärme. Muinaiskorua saa yksinoikeudella vain Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n kautta.

Riipusta saa sekä pronssisena (takana) että hopeisena (edessä), jälkimmäistä sekä nauhalla tai ketjulla.

lautanauhaa haudasta

Hinnasto ja tilausohjeet

Pronssinen nyörillä 45 € (toimituskuluineen 50 €)

Hopeinen nyörillä 65 € (toimituskuluineen 70 €)

Hopeinen ketjulla (n. 45 cm pitkä hopeaketju) 85 € (toimituskuluineen 90 €)

Koru toimitetaan korurasiaan pakattuna seurantakoodillisena pakettina.

Tilaukset sähköpostitse sihteeri[at]smtt.fi. Ilmoita tilausta tehdessäsi minkä edellä mainituista koruista haluat. Viestissä tulee olla myös nimi- ja osoitetiedot sekä puhelinnumero. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tilausvarmistuksen ja tarkemmat maksuohjeet. Korut toimitetaan ennakkomaksua vastaan (tilisiirron näkyessä yhdistyksen tilillä), tai korun voi myös noutaa ilman toimituskuluja ennakko- tai käteismaksua vastaan Turusta Geotalosta (os. Akatemiankatu 1) erikseen sovittavana ajankohtana.

Ravattulan nimikkokorun tuotto käytetään kokonaisuudessaan Ravattulan muinaispuvun valmistuskuluihin. Kiitos tuestasi!

Pronssinen Ravattulan riipus korurasian kanssa.

lautanauhaa haudasta


lautanauhaa haudasta


Viimeksi muokattu 30.10.2020.

Tutkimushankkeen etusivulle pääset sivun yläosan Ristimäki-logosta. Sivu ohjautuu myös jonkin ajan kuluttua automaattisesti etusivulle.